Králík pečený na česneku se zeleninou a bylinkami

1 králík naporcovaný na díly

2 větší mrkve

2 řapíkaté celery

1 velká cibule

5 stroužků česneku

sůl, pepř

olivový olej

4 větvičky tymiánu, 1 rozmarýn

Králíka omyjeme, nasolíme, opepříme a dáme stranou. Do pekáče nakrájíme na kolečka mrkev, řapíkatý celer, oloupeme 3 stroužky česneku a dáme je k zelenině celé, cibuli i se slupkou překrojíme na čtvrtiny a dáme též do pekáče. Na zeleninu dáme porce králíka. Zbývající stroužky česneku rozmačkáme, zalijeme olivovým olejem a touto pastou potřeme porce králíka. Podlijeme vše ještě trochou vody a dáme péct. Pečeme hodinu a půl pod alobalem na 200 stupňů, pak odkryjeme a dopékáme ještě na barvičku tak půl hodiny. 

DSCF5448

DSCF5452